Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дружина в. о. начальника управління безпеки міста Андрія Білого виявилась дуже успішною підприємицею

В. о. начальника управління безпеки міста, заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Андрій Білий напередодні подав електронну декларацію про доходи за 2020 рік. Журналісти нашого видання детально проаналізувалит її.
Андрій Білий про берлінські трамваї у Львові. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

Як зазначив Андрій Білий, у 2020 році, його дружина придбала житловий будинок площею 22,4 кв.м. у м. Винники Львівської МТГ за 124 тисячі гривень, стала власницею земельної ділянки площею 1000 кв.м. і вартістю 234 тисячі гривень (імовірно, тієї, на якій розташований згаданий будинок, - ред). Та придбала гараж 41,3 кв. м. вартістю 154 тисячі. Нарешті в. о. начальника управління безпеки міста зможе паркувати свій автомобіль Audi Q5 в гаражі дружини, а не на вулиці.

Отже, лише на придбання нерухомого майна сім'я Андрія Білого витратила в серпні та жовтні 2020 року, понад 512 тисяч гривень.

Також серед нерухомості вказано квартиру в місті Києві, яка фігурувала ще у деклараціях 2017 року, та автомобіль Audi Q5, придбаний у 2016 році. Іншого майна в сім'ї немає.

Натомість серед доходів Андрія Білого зазначено зарплату 587 тисяч, отриману у Львівській міській раді, а також 15 тисяч відсотків на вклад у ПриватБанку. Натомість Біла Галина як ФОП отримала 784 тисячі гривень.

Загалом, якщо аналізувати рух коштів та наявні грошові заощадження в деклараціях за попередні роки, то сім'я чиновника ЛМР могла собі дозволити такі витрати у 2020 році.

Але викликає питання успішний бізнес, який дав змогу дружині Андрія Білого заробити понад 700 тисяч гривень.

Журналісти Гал-інфо проаналізували Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань і, як виявилося, в Україні зареєстрований лише одна ФОП Біла Галина Василівна (зареєстрована в Києві, за попередньою адресою ТОВ "ДР. ПЕРФОРМ", засновником якого є Андрій Білий, - ред.) і яка веде свою діяльність з 21 вересня 2020 року.

Основними видами її діяльності є зокрема:

  • Надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна;
  • Посередництво в розміщенні реклами в засобах масової інформації;
  • Надання в оренду автомобілів і легкових автотранспортних засобів;
  • Надання в оренду інших машин, устатковання та товарів. н. в. і. у.;
  • Інша діяльність у сфері охорони здоров'я;

Схоже, в дружини Андрія Білого справи в бізнесі пішли настільки добре, що лише за три місяці карантинного 2020 року вона заробила в рази більше, ніж її чоловік. Імовірно, вона дуже добре вивчила програму мотиваційного курсу "Досягення мети у три прості кроки", який у дольвівський період викладав Андрій Білий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ