Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дві громади області отримають спеціалізований транспорт для перевезення людей з інвалідністю

Для Підберізцівської та Городоцької територіальних громад закуплять 2 транспортні засоби спеціалізованого призначення для перевезення осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення.
фото ілюстративне

Про це інформують у департаменті соціального захисту населення Львівської ОДА.

Відповідне рішення прийняли 11 листопада робоча група Мінсоцполітики щодо забезпечення транспортними засобами спеціалізованого призначення для перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, та інших маломобільних груп населення.

Відповідно до наказу Мінсоцполітики від 19.11.2021 № 657 транспортні засоби передадуть для служби перевезення «Соціальне таксі» Підберізцівської територіальної громади та структурного підрозділу «Служба перевезення «Соціальне таксі» комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Городоцької міської ради» в подальше користування строком на 2 роки.

Нагадаємо, що цьогоріч в межах реалізації бюджетної програми КПКВК 2507030 «Заходи із соціальної, трудової та професійної реабілітації осіб з інвалідністю» за напрямом «Придбання автомобілів для перевезення осіб з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату» 20 серпня цього року прийняли рішення щодо виділення транспортного засобу спеціалізованого призначення для Державної реабілітаційної установи «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Галичина» (м. Львів).

Довідково

З 2018 року Уряд запровадив новий напрям щодо стимулювання територіальних громад до створення служб перевезень людей з інвалідністю. Цей напрям є вкрай важливим для усунення бар’єрів у життєдіяльності людей з інвалідністю, особливо людей на візках.

Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для придбання спеціально обладнаних автомобілів для перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 14.03.2019 № 189 «Деякі питання використання коштів, передбачених у державному бюджеті для придбання спеціально обладнаних автомобілів для перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, та інших мало мобільних груп населення».

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» Мінсоцполітики на цей рік передбачило видатки у розмірі 30 000 тис. грн на закупівлю спеціально обладнаних автомобілів для всієї України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ