Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Дворазовий володар Кубка Стенлі Руслан Федотенко завершив кар'єру

Дворазовий володар Кубка СтенліРуслан Федотенко оголосив, що прийняв рішення завершити кар'єру хокеїста. В НХЛ 37-річний Федотенко виступав за "Філадельфію", "Тампа Бей", "Нью-Йорк Айлендерс", "Піттсбург" і "Нью-Йорк Рейнджерс". Він став володарем Кубка Стенлі у складі "Тампи" (2003/04) та "Піттсбурга" (2008/09).

В цілому у регулярних чемпіонатах НХЛ Федотенко провів 863 матчі, в яких набрав 366 очок (173 шайби+193 передачі), у 108 матчах плей-оф на його рахунку 40 очок (22+18).

"Розмірковуючи про свою кар'єру, я розумію, що мені по-справжньому пощастило грати в улюблену гру на найвищому рівні і виграти не один, а два рази Кубок Стенлі, - сказав Федотенко. - Я завершую кар'єру воістину вдячним. Я завжди буду вдячний "Філадельфії" за можливість почати професійну кар'єру, їх віра в мене дала мені впевненість, щоб досягти того рівня, про який я тільки мріяв.

Я також мав честь грати за чотири інших видатних клуби. Я вдячний за час, проведений в кожному з них, і за чудових гравців, з якими я мав задоволення разом грати".

Останнім клубом форварда була "Айова Уайлд", яка виступає в Американській хокейній лізі (АХЛ). А до цього Федотенко грав за донецький "Донбас", кольори якого він захищав в сезонах-2012/13 і -2013/14. Всього на рахунку українця 92 гри і 41 очко (15+26) у регулярних чемпіонатах КХЛ.

Gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ