Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Директор Boeing звільняється після випадку з несправністю літака

Виконавчий директор американської корпорації Boeing Дейв Калхун піде у відставку до кінця 2024 року. Таке рішення з'явилося після інциденту, коли з Boeing 737 Max незабаром після зльоту вилетіли двері. Пасажири не постраждали, але стандарти безпеки та контролю якості Boeing тепер перевіряють.
Фото з мережі Інтернет

Як пише BBC, крім того, просто зараз на пенсію піде керівник підрозділу комерційних авіаліній.

Дейв Калхун 25 березня сказав: "На нас дивляться з усього світу, і я знаю, що наша компанія пройде цей момент якнайкраще".

Причина обговорень і звільнення Калхуна — випадок 5 січня цього року, коли незабаром після зльоту з міжнародного аеропорту Портленда (США) від нового Boeing 737 Max відлетіли двері аварійного виходу. Ними не користувалися в цей час, 171 пасажир та 6 членів екіпажу не потерпіли, але Boeing загрожує кримінальне розслідування самого інциденту, а також судові позови від пасажирів.

У першому звіті Національної ради з безпеки на транспорті США є висновок, що були ненадійно прикручені чотири болти для надійного кріплення дверей до літака.

У листі до співробітників директор Дейв Калхун назвав інцидент "переломним моментом" для Boeing, на який компанія повинна була відреагувати зі "смиренням і повною прозорістю".

Він сказав, що у 2020 році погодився стати генеральним директором "через безпрецедентні обставини, з якими компанія зіткнулася в той час". Тоді попереднього керівника Денніса Муйленбурга звільнили. Цьому передували дві авіатрощі нових 737 Max протягом 5 місяців у 2018 і 2019 роках, коли загинули 346 пасажирів і членів екіпажу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ