Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Директор підприємства привласнив понад 4 млн грн під час ремонту дороги

На Прикарпатті судитимуть директора підприємства за привласнення понад 4 млн грн під час ремонту дороги. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської обласної прокуратури.

Прокурори Івано-Франківської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора підприємства за фактом незаконного заволодіння чужим майном в особливо великому розмірі та службового підроблення  (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений заволодів бюджетними коштами на понад 4 млн грн під час виконання робіт з ремонту дорожнього покриття в селі Павлівка Ямницької громади Івано-Франківського району.

Упродовж липня-грудня 2019 року він видав завідомо неправдиві документи із недостовірними даними щодо виконаних обсягів робіт, а також вказав матеріали, які фактично не використовувались.

Згідно з висновком експерта в результаті використання неякісної асфальтобетонної суміші, яка не відповідає встановленим вимогам ДСТУ, проектній документації, умовам договору підряду, впродовж короткого періоду часу дорожнє покриття суттєво деформувалось, утворились вибоїни, тріщини та ями, що суперечить гарантійному утриманню, передбаченому договором підряду.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУНП в Івано-Франківській області.

За вказане правопорушення чоловіку загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ