Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Директора НАБУ оберуть протягом 2-3 місяців

Директора Національного антикорупційного бюро оберуть за два-три місяці. Про це розповів член Конкурсної комісії Драго Кос.

"Зараз ми працюємо майже цілодобово, усі учасники конкурсної комісії дуже добре співпрацюють один з одним, і я маю оптимістичний прогноз. Думаю, що директора НАБУ ми зможемо мати за два, можливо, за три місяці", - зазначив Кос. 

Як пише Українська правда, він додав, що директора НАБУ могли б обрати і швидше, але члени комісії вирішили, що під час проведення співбесід із претендентами на посаду, усі вони мають бути особисто присутніми, а не брати участь у процесі онлайн.

Для цього потрібно, щоб усі члени Конкурсної комісії приїхали в Київ або в інше місто України. Відповідно для цього потрібні певні підготовчі заходи. Коментуючи побажання Кабміну, щоб конкурс завершили до 3 лютого, коли буде заплановане проведення саміту Україна-ЄС, Кос сказав, що вітає бажання уряду мати "повноцінно функціонуюче НАБУ, яке буде боротися з корупцією", але технічно це неможливо.

За його словами, для обрання директора НАБУ потрібно провести іще три-чотири раунди оцінювання кандидатів. А також треба буде надати час для підготовки претендентів на посаду і для розгляду можливих скарг на результати оцінювання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ