Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дитячий Фонд ООН планує надати Львову статус міста, «дружнього до дитини»

Дитячий Фонд ООН планує реалізувати у Львівській області модель надання містам статусу «Місто, дружнє до дитини». Про це на прес-конференції повідомив директор представництва Дитячого Фонду ООН Джерелі Хартлі.

Метою проекту є розробка інноваційної системи участі дітей у прийнятті рішень, створення Дитячих Рад у м. Дрогобичі, м. Червонограді та м. Винниках у Львівській області при органах державної виконавчої влади та місцевого самоврядування як ефективних дорадчих органів.
За словами Джерелі Хартлі, Голова Львівської облради Мирослав Сеник підтримав цей проект і пообіцяв посприяти його впровадженню, адже головна маса коштів повинна надходити з місцевих бюджетів, хоч ЮНІСЕФ може також зробити деякі внески.
Проте це не єдині завдання Представництва ЮНІСЕФ в Україні. Джерелі Хартлі визначив наступні пріоритети роботи  – це профілактика ВІЛ СНІДу, запобігання захворюванням йододефіциту,  реформа системи державної опіки над дітьми-сиротами, створення клініки, «дружньої до молоді», адвокація за права дитини.
Ці програми були успішно запроваджені у Німеччині, Румунії, Хорватії  та ін. країнах.
Нагадаємо, що у Львівській області за підтримки Дитячого Фонду ООН протягом 2003-2006 років було створено соціальний комітет з питань подолання йододефіциту, розроблено Рекомендації для підприємств гуртової та роздрібної торгівлі, проведено медичне обстеження 844 дітей. « Львівська модель» профілактики та подолання йододефіциту може служити прикладом для впровадження в інших областях України.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ