Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

«Дизаріум»: у Львові стартувала перша некомерційна конференція з дизайну в Україні

Сьогодні, 22 жовтня, простір дизайну і медіа Pixlab з мережі молодіжних просторів ТВОРИ! проводить першу некомерційну і найбільшу дизайн-конференцію з початку повномасштабного вторгнення.
«Дизаріум»: у Львові стартувала перша некомерційна конференція з дизайну в Україні

Як повідомили в пресслужбі Львівської міської ради, учасниками події стали дизайнери зі всієї України та світу.

Подія має на меті об’єднати дизайн-спільноти у кризовий час, аби спільно обговорити виклики сьогодення. Тема конференції – «Дизайн у важкі часи». Тож експерти з України та світу діляться досвідом і знаннями, говорять про дизайн та його силу зробити життя людини кращим.

Мер Львова Андрій Садовий побажав усім учасникам плідної конференції та нових ідей задля нашої Перемоги.

«Ми проводимо цю подію в час війни. Ми боремося за нашу свободу і дякуємо нашим Героям. Але свобода – це не тільки боротьба за територію – це боротьба за право мислити, творити, бачити цей світ, майбутнє. І в час війни маємо унікальні приклади творіння. Львів сьогодні є одним з найбільших світових гуманітарних хабів, і ми вибудовуємо тут екосистему людяності UNBROKEN. І коли сюди приїжджають прем’єри, президенти інших країн, вони бачать дизайнерську думку і кажуть, що це так круто! Ми маємо дуже багато класних креативних людей.

UNBROKEN – це вже проліковані 15 тисяч поранених, які приїхали до Львова, і продовжують приїжджати щодня. Це і надскладні операції, і протезування, і реабілітація – психологічна, соціальна. Це будівництво житла, яке ми проводимо через архітектурний конкурс і будемо залучати кращих дизайнерів. Це пошук роботи і ще багато класних речей. Тому саме ця ідея UNBROKEN виникла не випадково. І коли ми дебатували, як візуалізувати її, нам на допомогу прийшли наші друзі – компанія «And Action». Тому будьте тими, хто завжди має свою думку, досягає результату, відстоює своє право творити і робити цей світ кращим. Бо українська перемога – це не тільки деокупація, а й перебудова нашої країни. Це розуміння цього моменту», - сказав у вітальному слові Андрій Садовий, мер Львова.

Зазначимо, конференція триває на локації !FESTRepublic. У гостей є можливість долучитися у двох форматах: онлайн та офлайн. Онлайн трансляція виступів спікерів триває на платформі CASES, одного з медіа-партнерів заходу.

Теми, які розглядають: інклюзивний дизайн, соціальна відповідальність брендів, дизайн мислення в ЗСУ, дизайн-освіта, як дизайнерам збирати донати та інші.

Серед спікерів: співзасновник Smashing Magazine Vitaly Friedman, засновник інклюзивного бренду Pohuy Рос Сатана, засновник студії дизайну HAPPY Володимир Блажівський, Thierry Brunfaut креативний директор у інтернаціональній мережі Base Design, керуючий партнер Vintage Web Production Євген Кудрявченко та багато інших.

Окрім виступу, учасники ділитимуться лотами для розіграшів між відвідувачами, аби зібрати максимальну суму донатів на ЗСУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ