Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Екіпіровка військового: що потрібно мати

У зв'язку з бойовими діями на території нашої країни увага до спорядження військових значно зросла.

Мобілізація торкнулася багатьох українців, кожен військовозобовʼязаний має заздалегідь подбати про документи та зібрати необхідні речі. Для цього українські виробники налагодили випуск якісної амуніції, що відповідає міжнародним стандартам.

На https://defenceukr.com.ua/ є великий вибір спорядження, яке допоможе нашим військовим на службі, захищаючи від різноманітних уражень. 

{{1}}

Можливий набір амуніції  

Екіпіровка військового включає різні види одягу, обладнання та аксесуарів, які призначені для особистого захисту, комфорту й успішного виконання військових завдань. Набір амуніції може варіюватися залежно від умов служби та конкретного роду військ, до яких розподілять людину. Загалом, у список речей для мобілізації військового включають: 

  • бойовий одяг (1-2 комплекти) – спеціальна форма з камуфляжним малюнком для маскування на полі бою (зеленого кольору чи білого, якщо є сніг взимку);
  • захисне спорядження – бронежилети (забезпечують захист тулуба від куль та осколків), шоломи (для захисту голови від ударів і поранень), спеціальні тактичні окуляри та балістичні навушники;
  • обладнання для носіння спеціального спорядження – тактичні пояси і ремені для зброї, медичного спорядження та іншого обладнання; 
  • військові баули – сумки, рюкзаки і напашники для транспортування особистих речей, припасів і зброї;
  • білизна та термобілизна (1-2 комплекти), шкарпетки (якомога більше пар);
  • рукавиці тактичні та звичайні;
  • флісова кофта;
  • дощовик;
  • берци та кросівки.
 

До екіпіровки також входить стрілецька зброя відповідно до призначення, аптечка особиста та для надання першої допомоги пораненим (бандажі, перев'язувальні матеріали, турнікети), а також ліхтарі, засоби зв'язку та навігаційне обладнання за необхідності.

Основні вимоги до амуніції

Важливо, аби форма для військового була зручною та враховувала всі специфічні потреби, умови використання. Одяг та захисне спорядження мають відповідати стандартам якості, аби забезпечити максимальний захист військовослужбовцю. 

Коли ви обираєте бронежилет, шолом чи іншу амуніцію, то надавайте перевагу виробникам, які можуть надати протокол випробувань. Тобто, такі товари повинні мати сертифікат про проходження випробувань згідно норм ДСТУ. Тільки такий продавець може забезпечити надійність та високу якість. 

Також амуніція повинна відповідати умовам експлуатації (кліматичні умови, особливості місця базування тощо). Тож вибір спорядження для військового потребує великої уваги та відповідальності, щоб вона допомогла йому успішно виконати свої завдання й повернутися додому живим та неушкодженим. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ