Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Економічний бойкотний рух" планує додаткові акції з блокування вантажівок з Росії

ГО «Економічний бойкотний рух» підтримує активістів із блокування транзиту територією України російських фур і готує додаткові заходи, які унеможливлять рух Україною вантажного транспорту з Росії. Про це йдеться в їх прес-релізі.
Фото з tsn.ua.

"Ми закликаємо усіх керівників СТО, кемпінгів, придорожніх закладів харчування та магазинів відмовитися від обслуговування водіїв з країни-агресора, не надавати їм жодних послуг. Панікуючи за свою посаду, Яценюк геть забув про честь держави. Після заборони Росією транзиту української продукції ми мало не в прямому ефірі могли спостерігати відкриття нового «Шовкового шляху».

Але за цією ейфорією уряд стидливо промовчав, що не спромігся навіть на симетричні заходи стосовно Росії. Більше того, на найвищому рівні досі зберігається мовчанка щодо залізничних перевезень, хоча саме ними відбувається левова частка транзиту Україною російських товарів.

Розмови щодо економічної вигоди тут не працюють, адже Європа, запроваджуючи вигідні нам антиросійські санкції, свідомо йшла на збитки лишень би приструнити Росію. Своєю бездіяльністю Яценюк не лише не протистоїть Росії, але й ганьбить державу, зокрема в очах наших найближчих партнерів поляків, які спромоглися не допустити транзит російських фур власною територією", - йдеться в повідомлені ГО "Економічний бойкотний рух".

Нагадаємо, активісти та ветерани АТО не пропускають в Україну російські вантажівки з товаром, які в'їжджають з Білорусі у Волинську область, повідомили ВВС Україна в управлінні поліції Волинської області.

У четвер подібна акція розпочалась на в'їзді до Закарпатської області, через яку фури мали їхати до Словаччини та Угорщини.

Акція відбувається на тлі того, що днями Польща заборонила в'їзд на свою територію російському вантажному транспорту.

Тому фури, що їхали з Росії до ЄС через Білорусь, почали в'їжджати до України на Волині, щоб потрапити через Закарпаття до Словаччини чи Угорщини.

З 1 січня Росія заборонила український транзит до Казахстану, проте Україна відмовилась офіційно оголошувати заборону у відповідь.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ