Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Економія в 6 млн гривень: У Львові змінили принцип оплати перевізникам

У Львові змінили принцип оплати перевізникам за поїздки пільговиків у громадському транспорті. Відповідну ухвалу сьогодні затвердили на пленарному засіданні.

Як повідомляють в ЛМР, перевізникам компенсовуватимуть кошти не за кожну пільгову валідацію, як це було, а за поїздку з урахуванням безоплатних пересадок. Зміни жодним чином впливатимуть на пасажира: йдеться виключно про розрахунок між містом та перевізниками, яких у Львові є 8: сім, які забезпечують автобусні перевезення, та Львівелектротранс.

Тобто, якщо пільговик впродовж 40 хвилин пересів з одного транспортного засобу на інший, то місто відшкодовуватиме кошти не за дві поїздки, а лише за першу. І гроші отримає той перевізник, в транспорті якого була здійснена перша реєстрація пересадкової поїздки.

Загалом на сьогодні за пільгові перевезення місто оплачує перевізникам щомісяця в середньому 60 – 65 млн грн. Оскільки зараз близько 10% пільговиків здійснюють пересадкові поїздки, то тепер, місто щомісяця економитиме приблизно 6 – 6,5 млн грн. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ