Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Екс-директору «Львівелектротрансу» інкримінують аферу зі вживаними трамваями

Колишнього директора ЛКП «Львівелектротранс» звинуватили у заволодінні коштами громади Львова при закупівлі трамваїв, повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.
blog.karpaty.info/

Слідчий відділ прокуратури Львівської області проводить досудове розслідування за фактом заволодіння службовими особами ЛКП “Львівелектротранс” бюджетними коштами в особливо великих розмірах при закупівлі у 2007- 2008 роках трамваїв для потреб м. Львова.

Слідство встановлено, що підозрюваний Ф., будучи тоді радником міського голови Львова, а у подальшому директором ЛКП «Львівелектротранс» з метою заволодіння бюджетними коштами, організував схему поставки вживаних трамваїв неналежної якості за значно завищеними цінами. Внаслідок такої оборудки територіальній громаді Львова завдано матеріальної шкоди на суму 2 млн 249 грн, що на час вчинення злочину (2007-2008) становило  понад 323  тис. євро.

Сьогодні слідчими прокуратури колишньому директору ЛКП «Львівелектротранс»  повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України  ( привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем вчинене в особливо великих розмірах).

Наразі в Галицькому районному суді Львова розглядається клопотання про обрання Ф. запобіжного  заходу  у виді взяття під варту з визначенням розміру застави - 10 млн грн.

Зазначимо, що за вчинення вказаного кримінального правопорушення передбачено позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Додамо, що у названий період до "Львівелектротрансу" мав стосунок Андрій Федоренко. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ