Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ще три нові трамваї виходять на маршрути Львова

Сьогодні депутати Львівської міської ради підсумували проєкт з закупівлі містом десяти п'ятисекційних низькопідлогових трамваїв Концерн "Електрон", розповідає голова фракції "Європейська Солідарність" Петро Адамик.

"Приємно бачити львівські трамваї у Львові. Трамваї "Електрон" у Львові – це була далекоглядна та правильна інвестиція. Я був вражений, що ми можемо робити такі красені. 60 відсотків складових цих трамваїв виготовляють саме у нашому місті. Я радий, що ми лобіювали це питання, адже сьогодні всі ми бачимо чудові результати цього проєкту.

Контракт на постачання трамваїв ЛКП "Львівелектротранс" ми уклали у вересні 2020 року, а отримуємо їх поетапно – впродовж 2021-2024 років", - прокоментував Петро Адамик.  

Нагадаємо, оновлення рухомого складу ЛКП "Львівелектротранс" відбувалося за кредитні кошти від Європейського інвестиційного банку у межах проєкту "Міський громадський транспорт України". Цей проєкт втілювався Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України разом з Міністерством фінансів України, міськими радами та комунальними підприємствами. Технічну підтримку у розмірі 3,5 млн євро проєкту надав Європейський Союз. Завдяки участі у цьому проєкті Львів отримав від Європейського інвестиційного банку 17,4 млн євро кредиту на закупівлю десяти п'ятисекційних трамваїв. Ця угода також передбачає купівлю обов'язкових запчастин та витратних матеріалів, обладнання та інструментів для технічного обслуговування та ремонту вагонів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ