Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Екс-міністр Іван Вакарчук повернеться на посаду ректора Львівського університету, яку тримав за собою два роки

25 березня у Львівському національному університеті імені Івана Франка пройдуть вибори ректора. Основний претендент, як і очікувалося, колишній міністр освіти Іван Вакарчук, який очолював цей навчальний заклад з 1990 по 2007 роки. Про інших кандидатів в університеті не чули, – повідомило видання «Сєгодня».

 

Конкурс на посаду ректора Міносвіти оголосило після другого туру президентських виборів. «Документи приймали до 12 березня. Ректора буде вибирати трудовий колектив шляхом таємного голосування », - говорить директор центру громадських зв'язків університету Леся Бартиш.

 

Поки ж Вакарчук завідує кафедрою теоретичної фізики при львівському університеті. «До речі, він залишався завкафедрою і будучи міністром: статус держслужбовця дозволяє займатися науковою і викладацькою діяльністю», - додає Леся Бартиш.

 

Цілих два роки університетом керував в.о. ректора Василь Височанський. В університеті були впевнені, що Вакарчук тримає цю посаду вакантною на випадок звільнення з посади міністра. Хоча Бартиш пояснювала, що в.о. можна залишатися довго, мовляв, закон термінів не обмежує.

 

«Сєгодня»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ