Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Експерт розповів, куди подорожують українці

64% українців не поїдуть цього літа на відпочинок, за кордоном збираються відпочити 4% наших співвітчизників, такі дані отримав Київський міжнародний інститут соціології після відповідного опитування. Водночас Держприкордонслужба відзвітувала: червень побив усі рекорди – кордон українці перетнули 221 тисячу разів.

Підсумки 2017 року показали: в Україні спостерігається хоч і незначне, але зростання туристичних потоків.

Про це журналістам UATV розповів голова Всеукраїнської асоціації туроператорів Ігор Голубаха.

“За підсумками 2017 року ми спрогнозували, що є незначне зростання туристичних потоків. Безумовно, безвіз розширив можливості українців, дав додаткові можливості туроператорам зробити досить велику кількість привабливих пропозицій для подорожі такими країнами, як Італія, Греція, Хорватія, Болгарія. На жаль, не можна очікувати різкого сплеску, тому що не надто хороша економічна ситуація, а отже, і доходи громадян, це дещо стримує бажання українців відпочивати. Такими ж популярними серед українців залишаються Туреччина та Єгипет, проте все більше про себе заявляє Європа“, – говорить експерт.

За його словами, також популярний зараз відпочинок безпосередньо в Україні. Якщо говорити про морські напрямки, то це Одеська та Херсонська області.

“Але давайте не забувати про Карпати, Закарпаття. Багато регіонів сьогодні теж пропонують досить популярні місця для відпочинку, ті ж Хмельницька й Черкаська області. Також нині дуже популярні тури вихідного дня. На жаль, чітку статистику ми не можемо отримати, тому що не зовсім коректно зараз отримує цифри навіть Міністерство економіки, адже досить багато суб’єктів діяльності залишаються в тіні”, – розповідає голова Всеукраїнської асоціації туроператорів.

Що ж до готелів в Україні, то найкращі умови, за словами Ігоря Голубахи, пропонують готелі Львова, Одеси, Києва, Вінниці, Чернігова.  Однак, зазначає гість, українці витрачають на відпочинок все менше грошей.

“Безумовно, у 2014 році падіння туристичних потоків було досить різким. Було багато психологічних факторів, які підсвідомо тиснули на людей. Водночас, спостерігалося погіршення економічного стану. Із 2015-2016 років почалося зростання туристичних потоків як всередині України, так і за кордон. Ми опитали національні туристичні організації європейських країн і на початок 2018-го побачили від 7 до 10% зростання туристичного потоку в інші країни“, – говорить експерт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ