Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Експерт: силовики Гриценка - це гібридний реванш

Експерт: силовики Гриценка - це гібридний реванш. Про це пишуть Українські новини.

Юрій Колесніков

Військовий експерт Юрій Колесников розкритикував кандидата на пост голови СБУ  від партії «Громадянська позиція» - генерал-майора Віктора Трепака. Колесников вважає присутність Трепака у команді Гриценка спробою неприхованого гібридного реваншу.

Іван Апаршин

«Не дивно, що команду Анатолія Гриценка поповнив недолюстрований генерал СБУ Віктор Трепак, що в часи режиму Януковича очолював Управління "К" та Управління внутрішньої безпеки центрального апарату Служби. Це логічне продовження співробітництва в той же час самого Гриценка з адвокатом Курченка Денисом Бугаєм та його тестем, іншим генералом СБУ Сергієм Ганжою, що при Януковичі координував спецоперації проти опозиції, а зараз переховується в Росії. В цю компанію варто додати полковника Івана Апаршина, якого Гриценко називає своїм кандидатом на посаду міністра оборони, і який в уряді Азарова-Януковича очолював департамент оборонної політики. На фоні заяв самого Гриценка про його персональні перемовини з "адекватними людьми з оточення Путіна" маємо нахабний неприхований гібридний реванш», - обурюється Колесников.

Нагадаємо, що кандидат в президенти Анатолій Гриценко заявив, що Службу безпеки за його президентства очолюватиме Віктор Трепак, який працював в СБУ у 2015-2016 роках. Гриценко стверджує, що Трепак приймав участь у затриманні генерала Пукача, вів справу проти судді Зварича та мав вагому роль в слідстві щодо «діамантових прокурорів».

Віктор Трепак

Проте журналісти піддали кандидатуру Трепака нищівній критиці, вважаючи, що визначна роль Трепака в цих резонансних справах - не більше ніж перебільшення зі сторони Анатолія Гриценка. Зокрема, саме через непрофесійність Віктора Трепака справу «діамантових прокурорів» до сьогодні не можуть довести до обвинувального вироку. Також, журналісти дивуються, яким чином Трепак, котрий займав за часів Януковича високу посаду в СБУ, уникнув люстрації та пішов на підвищення.

Українські новини


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ