Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Експосла в Україні висунули на топ-посаду в Міноборони Естонії

48-річний Куусе був послом Естонії в Україні у 2019-2023 роках.

Міністр оборони Естонії Ханно Певкур висунув кандидатуру колишнього посла в Україні Каймо Куусе на посаду канцлера Міністерства оборони балтійської країни.

Про це він повідомив у Facebook.

За словами глави Міноборони, нинішня геополітична ситуація висуває надзвичайно високі вимоги до посади канцлера відомства, тоді як Куусе має великий досвід у сфері зовнішньої політики та безпеки, а також в управлінні оборонними установами.

"Ось чому я впевнений, що він буде сильним канцлером, який вже має дуже добре розуміння сферу управління Міністерства оборони та швидко знайде спільну мову з його персоналом", – зазначив Певкур.

Він додав, що багаторічний досвід Куусе на посаді посла в Україні також був важливим у його виборі, оскільки уроки української війни мають бути максимально використані для зміцнення обороноздатності Естонії.

"Те, що Каймо Куусе має всі необхідні допуски для роботи з державною таємницею, також не менш важливо, адже зараз канцлер має бути на 100 відсотків готовий до роботи", – наголосив Певкур.

Перед рішенням уряду про призначення канцлера свою оцінку ще має дати також конкурсна комісія з відбору вищих посадових осіб державної служби.

48-річний Куусе був послом Естонії в Україні у 2019-2023 роках.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ