Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Е-квиток: Чиї інтереси лобіюють у Садового

Як стало відомо Гал-інфо під час брифінгу про стан реалізації впровадження електронного квитка у Львові, чергова затримка проекту пов'язана з тим, що консультанти ЄБРР пропустили до наступного етапу лише двох учасників.

Все, що потрібно знати про електронний квиток у Львові

Нагадаємо, у Львові триває процес впровадження автоматизованої системи оплати проїзду у громадському транспорті (е-квиток). На тендерне завдання на закупівлю розробки, постачання, впровадження та обслуговування автоматизованої системи оплати було подано 6 пропозицій. Під час відкриття пакетів надісланих пропозицій, яке відбулося 12 лютого 2019 року, одна заявка одразу була відхилена, але в подальшому чомусь фігурує у всіх звітах Львівської міської ради.

  • Ridango AS (Естонія)
  • JVCA Mikroelektronika & SoftServе (Консорціум Чеської компанії Mikroelektronika і SoftServе зі Львова)
  • JVCA Onur (Туреччина)
  • Consortium BPC AG (Швейцарія)
  • PPT Excellence  (за попередньою інформацією усунули від участі в тендері через невідповідність поданої документації)
  • Almaviva AEP SWARCO

6 компаній подали пропозиції на впровадження е-квитка у Львові

Консультанти Європейського банку реконструкції та розвитку повинні були оцінити подані пропозиції на відповідність їх тендерній документації, та на спроможність цих компаній виконати замовлення. Як зазначали представники консультантів ЄБРР орієнтовний час обробки наданих пропозицій і сформування фінансового рішення - травень 2019 року. І заплановане підписання договору з компанією переможцем - червень 2019 року.

Впровадження електронного квитка у Львові гальмує ЄБРР

Станом на сьогодні, всі затримки з впровадженням електронного квитка у Львові, в ЛМР пов'язують саме із затримками з боку ЄБРР. Зокрема з тим, що до завершального етапу конкурсу консультанти ЄБРР, оцінивши технічні пропозиції, пропустили лише дві компанії, як такі, які можуть впровадити систему є-квитка у Львові, всі інші були відсіяні. На думку чиновників ЛМР це погано вплине на конкуренцію при формуванні цінової пропозиції і вони поставили вимогу розширити кількість учасників до трьох.

Наразі в ЛМР приховують, як назви двох компаній які затвердила ЄБРР, так і назву третьої інтереси якої були пролобійовані.

Також на цей час немає жодної інформації, як про можливу вартість проїзду після впровадження електронного квитка, так і про вартість транспортної роботи, яку буде сплачувати місто перевізникам. Ці дані обіцяють надати під час формування бюджету на наступний рік.

Восени закінчується пільговий період кредиту ЄБРР на впровадження е-квитка

Нагадаємо, як зазначав в травні 2018 року міський голова Львова Андрій Садовий, команда, яка працює над проектом електронного квитка, вже виходить на фінішну пряму і з наступного року починається процес встановлення обладнання.

За прогнозами заступника директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрія Білого, підписання договору з ймовірним переможцем змістилось на серпень-вересень 2019 року. В подальшому переможцю тендеру необхідно буде до року на виготовлення, завезення, розмитнення та встановлення необхідного обладнання. Таким чином, нова дата впровадження е-квитка у Львові - серпень-вересень 2020 року. Тобто саме напередодні місцевих виборів, коли львів'яни обиратимуть нового міського голову.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ