Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Екзархи Вселенського патріархату зустрілися з Порошенком

​Двоє екзархів Вселенського патріархату сьогодні зустрілися в Києві з Президентом України Петром Порошенком, передає кореспондент УНН.

Призначені екзархи під час зустрічі зачитали офіційне звернення Вселенського патріарха Варфоломія.

“З особливою радістю та духовним піднесенням ми хотіли б проінформувати вас, що у рамках започаткованого процесу надання довгоочікуваного статусу автокефалії христолюбивому українському народу святий Священний Синод на останньому засіданні одноголосно прийняв рішення призначити Його Преосвященство Архиєпископа Даниїла Памфілійського зі Сполучених Штатів та Його Преосвященство Єпископа Іларіона Едмонтонського з Канади, які обидва служать українським православним вірним, під канонічним заступництвом та духовною вірою Константинопольської матері церкви екзархами Вселенського патріархату в Україні”, — йдеться в повідомленні Варфоломія.

У зверненні зазначається, що це рішення “сприятиме наданню автокефалії, про яке ми молимось і над яким ми працюємо день і ніч”.

Нагадаємо, Константинопольський патріархат в рамках підготовки до надання автокефалії православної церкви в Україні 7 вересня призначив своїх екзархів в Києві.

Раніше Вселенський патріарх Варфоломій під час переговорів з патріархом РПЦ Кирилом повідомив, що рішення про українську автокефалію вже прийнято, і вже ведуться відповідні процеси.

УНН
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ