Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Електронна автоцивілка — це вигідно і зручно

Сучасний світ занадто швидко змінюється, все рухається вперед і розвивається. В Україні набуває значного поширення електронний формат багатьох документів і оформлення послуг. Цифрова революція торкнулася системи електронних платежів, ринку цінних паперів і страхування.

На сьогодні вже стало звичним не йти до офісу, щоб оформити поліс. Ця послуга стала доступною онлайн, однакову юридичну силу з паперовим варіантом має й електронний поліс ОСЦПВ. У нашому матеріалі читач знайде інформацію про нюанси його оформлення.

Переваги електронного формату

Електронна форма страхового договору стає все більш популярною завдяки таким перевагам:

  • цей документ максимально захищений від підробок, оскільки одразу проходить реєстрацію у єдиній централізованій базі даних МТСБУ;
  • його легко оформити на офіційному сайті надійної страхової компанії;
  • власник авто має змогу самостійно перевірити дійсність оформленого договору;
  • електронний поліс неможливо вкрасти, зіпсувати тощо.

Такий формат стає вигідним не тільки для учасників дорожнього руху, але й для представників правоохоронних органів. Останні також користуються сучасними методами перевірки страхових документів.

Від чого залежить вартість страховки

За договором ОСЦПВ передбачено максимальну суму виплати за шкоду, заподіяну майну, — 130 000 грн, на лікування постраждалої особи — 260 000 грн.

На сьогодні в Україні базовий тариф обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності у будь-якій компанії — 180 грн. Ця сума дедалі збільшується залежно від таких факторів:

  • категорії транспортного засобу та об’єму його двигуна;
  • місця реєстрації. У великих населених пунктах вартість обов’язкового страхового поліса зростає, оскільки збільшується трафік і зростає вірогідність зіткнень авто;
  • терміну дії.

Страхова компанія VUSO пропонує своїм клієнтам додаткову знижку. Електронний поліс ОСЦПВ, оформлений цією організацією, коштує дешевше на 10% у порівнянні з традиційним паперовим варіантом. Окремі категорії клієнтів мають право на 50-відсоткову знижку на обов’язкову страховку. Це учасники бойових дій, чорнобильці, люди з оформленою пенсією або інвалідністю (2 група). Але скористатися пільговими умовами придбання полісу ОСЦПВ можуть лише власники автомобіля з об'ємом двигуна не більше 2500 куб. см. Для підтвердження своїх прав потрібно буде прийти до офісу компанії.

Як оформити електронний поліс

Оформлення автоцивілки онлайн зараз займає небагато часу і є простим і прозорим. Для цього треба виконати кілька кроків:

  • на сайті обраної компанії розрахувати вартість електронного поліса, звернувши увагу на термін дії, розмір франшизи та інші важливі параметри;
  • заповнити інформацію про себе і свій автомобіль у спеціальній формі;
  • після визначення усіх параметрів відправити заявку до страхової компанії;
  • у страховій компанії перевірять усі дані та запропонують оплатити послугу. Оплата доступна через будь-яку платіжну систему;
  • страховик реєструє заявку у базі МТСБУ і надсилає на електронну адресу поліс у форматі PDF. Одразу після цього ним можна користуватися.

Але щоб не помилитися і не витратити зайві кошти, треба ретельно обрати й перевірити надійність страхової компанії. Прикладом успішної страхової організації, яка дбає про своїх клієнтів, є VUSO.

Вона гарантує, що більшість виплат клієнт отримає упродовж 3–7 робочих днів після страхового випадку. Її активи перевищують страхові резерви у декілька разів. Ознакою її інноваційного підходу є лідерство в номінації «Електронні продажі ОСЦПВ за кількістю проданих полісів» за версією TOP Insurance.

Співпраця з VUSO — це гарантія вашої фінансової безпеки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ