Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Епідеміологи Львівщини попереджають: Ковід особливо небезпечний при цукровому діабеті

Захворювання на коронавірус найважче переносять люди із цукровим діабетом, розповідають ендокринологи. Інформацію підтверджує і статистика, додають медики. Про це повідомили 23 квітня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.
Фото Олена Ляхович

ʺНайважче захворювання на ковід перебігає у хворих на цукровий діабет. Статистика це підтверджує, адже найбільше смертей серед ковідних пацієнтів із цукровим діабетомʺ,-  розповів директор Львівського обласного ендокринологічного центру, експерт департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА з ендокринології Юрій Вендзилович.

Медик зазначає, що небезпечний ковід не лише для людей, які вже мають діагностований цукровий діабет, але й для тих, хто раніше не мав такої хронічного захворювання.

ʺСпецифіка лікування, яку вимагає ковід, призводить до загострення ендокринних захворювань, тому ті хворі, які виписуються з ковідних лікарень, часто потребують обстеження і продовження лікування в ендокринних стаціонарах. Так, до нас практично щодня звертаються хворі, які перенесли ковід із загостренням ендокринних захворювань або вперше виявленим цукровим діабетом після перенесеного ковідуʺ,-  зазначив Юрій Вендзилович.

Відтак, хворі, які мали підвищений рівень цукру в крові під час лікування ковіду обов’язково опісля мають звернутись до ендокринолога.

Важливою для людей з цим  хронічним захворюванням в час пандемії  є вакцинація.

ʺДля хворих на цукровий діабет дуже важливою є вакцинація. Адже навіть захворівши бувши вакцинованим, людина з цукровим діабетом значно легше перенесе захворюванняʺ,-  наголошують медики.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, на Львівщині збільшилась кількість хворих на COVID-19: за добу 926 випадків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ