Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Епіфаній розповів, як спілкується з Порошенком

Церква в Україні є незалежною від держави і багато питань вирішує сама, до керівництва держави не звертається.

Про це заявив предстоятель новоствореної Православної церкви України митрополит Епіфаній в інтерв’ю Deutsche Welle, передає Укрінформ.

“Якщо сказати чесно, то до цього часу у нас спілкування відбувається з Президентом тільки на офіційних заходах чи зустрічах. А такого контакту безпосереднього чи розв'язання якогось питання - немає. Є суто технічні питання моїх помічників щодо поїздки, якихось списків тих людей, які будуть присутні там під час богослужіння, бо відповідно буде посилена охорона. А якихось таких безпосередніх контактів чи спілкування у мене немає”, - сказав він.

Митрополит Київський і всієї України підкреслив, що це свідчить про відсутність втручання керівництва держави у церковні справи, хоча дехто вважає інакше. “Справді лунає багато критики, але ця критика є несправедливою. Бо до цього часу ми рухалися майже 30 років цим складним шляхом, але, на жаль, не змогли об'єднатись і створити єдину помісну церкву. Тому роль держави в цьому процесі є дуже важливою, але ми віримо, що в майбутньому буде існувати така добра симфонія між державою і церквою. Співпраця повинна існувати і вона буде існувати. Але церква ніколи не буде державною”, - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, 15 грудня в Києві у Софійському соборі відбувся Об'єднавчий собор зі створення єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія. Саме йому передадуть Томос про автокефалію Православної церкви України 6 січня у Стамбулі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ