Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ердоган звинуватив Путіна у причетності до знищення сирійського народу

Президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що режим Асада та його сподвижники знищують сирійський народ, за що відповідатимуть перед історією, передає агентство Anadolu.

«За 5 років у Сирії вбито 400 000 громадян. Це прояв тероризму на державному рівні. У справу втрутилася Росія. Російські літаки почали бомбити наших співвітчизників. Вони кажуть, що не знали про існування туркоманів у Сирії. «Про це нам не говорили», - сказав Путін. Я хочу поправити його. На всіх зустрічах російську сторону повідомляли, що у туркменському регіоні Сирії немає Ісламської держави. Там живуть туркомани Байирбуджака. Очевидно, цю інформацію проігноровано. Вони бомблять і вбивають наших співвітчизників. Туркомани не покидають свої землі, захищаючись від постійних атак сил режиму Асада та російської армії. Я сам це пояснював йому. Як можна заперечувати це? Але він як завжди бреше і продовжує брехати. Весь світ знає про це. Я особисто розповів про це президенту Обамі, він у курсі подій», - заявив Ердоган.

«Вони там воюють не проти Ісламської держави, а проти опозиції. 85-90% територій країни не підпорядковується режиму президента Сирії. У цій війні вбито приблизно 10-20 тисяч бойовиків ІДІЛ. Хто ж тоді знищив решту 400 тисяч? Задайте собі це питання. Режим Асада і його сподвижники знищують сирійський народ, за що відповідатимуть перед історією», - підсумував президент Туреччини.

24 листопада турецькі ВПС збили російський літак Су-24 під приводом вторгнення у повітряний простір країни. Бомбардувальник впав на території Сирії в 4 км від турецького кордону. В результаті загинув пілот, штурмана вдалося врятувати.

Турецький лідер фактично спростував заяву Путіна про те, що російський літак виконував антитерористичну місію проти ІД. Він підкреслив, що в згаданому районі немає бойовиків - там проживають сирійські туркмени, зобов'язання щодо захисту яких взяла на себе Анкара.

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив, що країна має право захищати свої кордони. Ердоган, у свою чергу, зазначив, що ВПС Туреччини в інциденті зі збитим російським військовим літаком Су-24 діяли в межах правил реагування на загрози.

Як повідомлялося, глава МЗС Туреччини вже заявив, що терпіння Анкари по відношенню до Москви вичерпується.

Тиждень

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ