Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Трускавці пройшла етновечірка «У ніч перед Різдвом»

Чи не найбільш переспіваною є повість Миколи Гоголя «Ніч перед Різдвом». Це казка Різдвяної ночі. Неймовірний український колорит, народознавча основа, характерні образи українського села – чи не повний перелік Гоголівської ночі. Про це учора, 11 січня, повідомила прес-служба Трускавецької міської ради.
Фото Трускавецька міськрада

У святкові величні дні Різдва Христового 10 січня у центральній міській бібліотеці Трускавця відбулась етновечірка «У ніч перед Різдвом з героями Миколи Гоголя». На Різдвяну казку до бібліотеки завітало багато гостей. Ведучі заходу Віра Заяць та Ореста Касперська завінчували всім добрим людям і їхнім родинам, розповіли як переплелися давні легенди й картини життя українського села: фантастичне і комічне, фольклор, магія та веселі пригоди.

Зачарував своїми колядками вокальний гурт «Калинонька», завдяки якому присутні відчули дух Різдва.

А фрагменти фільму «Ніч перед Різдвом» були спроектовані так, як велична історія Різдва Христового. Атмосфера гармонійної української ночі запалила в душах глядачів казку. І звичайно, не обійшлося без частування пампухами і побажаннями всім добра, миру і многая літ!

Христос рождається!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ