Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Трускавці відбувся тренінг «Розвиток патронату над дитиною»

У Трускавці, в межах проєкту «Родина для кожної дитини» за підтримки служби у справах дітей Львівської ОВА відбувся тренінг «Розвиток патронату над дитиною в Трускавецькій територіальній громаді». Про це повідомляє Львівська ОВА.
Фото: Львівська ОВА

Його провела регіональна координаторка проєктів, експертка з трансформації соціальних послуг МБО «Партнерство «Кожній дитині»» Оксана Рубай.

До участі в заході та дискусій долучилися фахівці служб у справах дітей із сусідніх громад – Бориславської та Східницької.

В процесі обговорили та дослідили різні життєві історії, ситуації, проблемні моменти. Присутні довідалися про різницю між патронатом, дитячим будинком сімейного типу (ДБСТ), прийомною сім`єю та усиновленням, а головне засвоїли, що життя та благо дитини завжди мають бути в пріоритеті.

Також учасники поспілкувалися з мамою, яка взяла на виховання трьох дітей і поділилася історією зростання у материнстві, історією стосунків між дітьми та батьками, реакцією на різні виклики часу. Хорошим доповненням до цієї розповіді стало і спілкування з молодою родиною, котра, виховуючи двох власних синів, зважилася на опіку над чужою дитиною і чекає на завершення цього процесу.

Окрім цього, обговорили забезпечення права дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, запобігання потраплянню дітей з кризових сімей до інституційних закладів, популяризації послуги патронату задля збільшення кількості влаштованих дітей у сім’ю.

Також у місті Белз Червоноградського району відбувся захід «Розвиток патронату над дитиною та популяризація сімейних форм виховання в Белзькій територіальній громаді».

Участь у заході взяли начальник служби у справах дітей Львівської ОВА Володимир Лис, заступник міського голови Тарас Стародуб, начальник служби у справах дітей Белзької міської ради, регіональний консультант Координаційного центру із розвитку сімейного виховання та догляду дітей, спеціаліст із планування, організації та координації проєкту Родина для кожної дитини «Розвиток сімейного патронату» у Львівській області, старости Белзької громади, представники духовенства, освіти, охорони здоров’я, фахівці соціальної роботи, батьки-вихователі та прийомні батьки.

«Львівська область увійшла в число пілотних областей, де будуть розвиватися нові підходи з розвитку патронатних сімей. Наразі в області діють 12 сімей патронатних вихователів, в яких виховують 21 дитину. Ще чотири сім’ї проходять навчання, зокрема, кандидати із Белзької громади. Завдяки новим учасникам проєкту, плануємо суттєво збільшити кількість сімей патронатних вихователів у Львівській області», – зазначив начальник служби у справах дітей Львівської ОВА Володимир Лис.

З питань створення патронатної сім’ї звертайтеся до Служби у справах дітей Львівської ОВА за телефоном – (032) 235 44 56, або до служб у справах дітей за місцем проживання.

Довідково:

Сімейний патронат – це короткострокова (3-6 місяців) професійна комплексна послуга, що передбачає догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя.

Проєкт «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» виконується спільно Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), Партнерством «Кожній дитині», Міністерством соціальної політики України, Координаційним центром із розвитку сімейного виховання та догляду дітей, Національною соціальною сервісною службою України, службами у справах дітей територіальних громад, обласних військових адміністрацій, центрами надання соціальних послуг, регіональними центрами соціальних служб, неурядовими організаціями за фінансової підтримки Європейського Союзу. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ