Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

EUAM Ukraine передала Національній поліції України 30 позашляховиків

Отримані Нацполіцією автомобілі «Nissan Patrol» призначені для груп реагування патрульної поліції (ГРПП) в західних областях України, зокрема – у гірських районах, а також на Поліссі. Використання такого транспорту скоротить час реагування поліції на виклики людей – від моменту отримання такого виклику до прибуття поліцейських.

У передачі службового автотранспорту, яка відбулася сьогодні, 14 грудня, у Міністерстві внутрішніх справ України, взяли участь міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, глава Консультативної місії Європейського союзу в Україні Кястутіс Ланчінскас та глава Нацполіції України Сергій Князєв.

За словами Арсена Авакова, передача техніки Консультативною місією Євросоюзу стала черговим кроком підтримки українських правоохоронців з боку Місії. Отримані в рамках технічної допомоги 30 автомобілів «Ніссан» передадуть для груп швидкого реагування.

«Ми співпрацюємо з місією майже три роки, і автомобілі – не головне у цьому співробітництві. Той рівень підготовки спеціалістами місії для наших офіцерів, для структурної реформи міністерства – важко переоцінити», – наголосив Арсен Аваков, висловивши вдячність главі Консультативної місії Євросоюзу в Україні Кястутісу Ланчінскасу за підтримку.

Глава Місії ЄС Кястутіс Ланчінскас зазначив, що в Україні, яка є великою державою, досить багато важкодоступних місць.

«Ці автомобілі використовуватимуться там, де немає гарних доріг, для того, аби якнайшвидше доїхати до людей і надати допомогу, щоб  встигнути на місце пригоди», – зазначив Кястутіс Ланчінскас.

Він також додав, що разом з автомобілями Місія передає 240 комп’ютерів для підрозділів, які здійснюють розслідування у кримінальних провадженнях.

Голова Національної поліції України Сергій Князєв зазначив, що отримані сьогодні відомством позашляховики використовуватимуться у гірських районах України, а також на Поліссі. Транспорт отримають працівники секторів реагування патрульної поліції. Також до областей передадуть і 653 одиниці закупленого у 2017 році автотранспорту. Водночас отриману від Місії ЄС комп’ютерну техніку передадуть до новостворених підрозділів детективів.

«Ми показали ефективні зміни в роботі підрозділів превенції в обласних центрах і столиці, де працює молода патрульна поліція. Але Україна – це не лише 25 обласних центрів, це десятки, сотні і тисячі населених пунктів, де є така ж велика потреба у роботі поліцейських», – наголосив Сергій Князєв.

Глава Національної поліції висловив вдячність за підтримку керівництву МВС та Місії Євросоюзу, а також сподівання на подальшу плідну співпрацю.

Усього на даний час в середньому в одну зміну по країні на службу виходить близько 900 груп реагування патрульної поліції (ГРПП). За 11 місяців цього року працівники ГРПП здійснили понад 790 тисяч виїздів за повідомленнями на лінію 102. Ними задокументовано більше 686 тисяч адміністративних правопорушень, з них 36 тисяч – за ст. 130 (Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ