Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Facebook" видалив мережу профілів російської розвідки, які видавали себе за журналістів

Упродовж 2020 року соціальна мережа "Facebook" зафіксувала і видалила цілу мережу акаунтів російських спецслужб, які видавали себе за журналістів і працювали в Україні.
Фото Олена Ляхович, світлина ілюстративна

Про це повідомляють у звіті Facebook про загрози, виявлені упродовж 2017-2020 рр.

Зокрема повідомляється, що Україна потрапила до списку країн, де з 2017 року зафіксували найбільше ботоферм у соціальних мережах.

Так, в 2020 році Facebook видалив мережу облікових записів, яка була створена і підтримувалася російською військовою розвідкою, і була орієнтована на Україну і ближні країни.

Вони створили фальшивих персонажів, які працювали на форумах для ведення блогів і в різних соціальних мережах. Деякі з них видавали себе за цивільних журналістів і намагалися зв’язатися з політиками, журналістами та іншими громадськими діячами.

У звіті представили країни, де найчастіше з’являлися підозрілі групи акаунтів. Серед них: Росія, Іран, М’янма, США і Україна.

Крім того, Україна також увійшла до списку країн, які найчастіше ставали метою операцій впливу. У Facebook реагують на це, як на скоординовані зусилля для маніпулювання при публічних обговореннях для стратегічної мети.

Там видалили 11 іноземних ботоферм, які працювали в Україні, і шість, які координувалися з-за кордону.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ