Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Facebook видалив сторінку 5 каналу

Facebook видалив сторінку 5 каналу. Офіційна причина від компанії Meta, якій і належить соцмережа, “ворожі висловлювання”. Про це повідомляється на сайті каналу.

Сторінку "5 каналу" у Facebook видалили. Офіційна причина від компанії Meta, якій і належить соцмережа – "ворожі висловлювання".

Як повідомили на каналі, на своїй сторінці вони оперативно інформували своїх підписників про війну росії проти України. Всі новини, які розміщувалися – правдиві та перевірені.

Проте компанія Meta визначила інформацію про звірства окупантів такою, що порушує стандарти спільноти. Частину пояснень соцмережа надала російською мовою. Нині "5 канал" подав апеляцію, а також готує звернення до Мінцифри, аби допомогли відновити сторінку.

Американська компанія вже не вперше блокує проукраїнських блогерів та медіа за висвітленням війни в Україні. Зокрема, місяць тому у Мінцифрі заявили, що полк "Азов" внесений до списку заборонених організацій Meta. Зробили це через дії московської пропаганди.

"Російська дезінформація все ще активно поширюється в соціальних мережах. Ми цілодобово ведемо боротьбу в цій інформаційній війні. Наша зброя – це чесна, перевірена інформація. І ми не можемо дозволити рашистській брехні виправдовувати дії загарбників. Ми хочемо, аби весь світ побачив справжнє обличчя росії, знав про всі жахи, які окупант чинить на українській землі.

Закликаємо наших колег та всю блогерську спільноту, а також користувачів соцмереж не мовчати. Багато сторінок обмежуються, українські користувачі масово баняться через рішення модераторів, які російською мовою пишуть, мовляв, матеріали про російських убивць – це мова ворожнечі. Це має ознаки прямої цензури, яка заборонена Конституцією США, за законами яких працює Meta і її соцмережі.

Нагадаємо, у парламенті зареєстрували проєкт постанови №7470 про Заяву Верховної Ради України про забезпечення гарантій свободи слова і верховенства права щодо журналістів і ЗМІ як ключових критеріїв для вступу України до Європейського Союзу", - зазначено в повідомленні каналу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ