Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Facebook заплатить 5 мільярдів доларів штрафу за витік даних

Компанія Facebook погодилася виплатити Федеральній торговій комісії США штраф у розмірі 5 мільярдів доларів для урегулювання претензій, які стосувались неналежного використання особистих даних користувачів соцмережі.

Про це повідомило видання Економічна правда.

Покарання у розмірі 5 мільярдів доларів проти Facebook є найбільшим штрафом, який коли-небудь накладали на будь-яку компанію за порушення конфіденційності споживачів.

"Це одне з найбільших покарань, які коли-небудь оцінювалися урядом США за будь-яке порушення", - заявили в Федеральній торговій комісії. 

Угода з комісією вимагає від Facebook не використовувати номери телефонів користувачів, що вказуються ними з метою безпеки, для реклами.

Компанії також доведеться регулярно перевіряти нові практики на відповідність жорстким вимогам, при цьому гендиректор і засновник Facebook Марк Цукерберг особисто відповідатиме за достовірність цих перевірок.

Крім того, регулятор зобов'язав Facebook повідомляти йому про всі інциденти, які могли поставити під загрозу дані 500 і більше користувачів, і надавати відповідні документи протягом 30 днів.

Ще 100 мільйонів доларів Facebook виплатить для врегулювання претензій Комісії з цінних паперів і бірж США, яка вважала, що компанія вводила в оману користувачів щодо ризиків неналежного використання їхніх даних.

Компанія не визнала звинувачення комісії, але й не відкинула їх.

Нагадаємо, Федеральна торгова комісія США почала розслідування проти Facebook у березні 2018 року, після того, як стало відомо, що британська консалтингова компанія Cambridge Analytica зібрала відомості про 87 мільйонів користувачів без їхнього дозволу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ