Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Культура

Фаріон ліквідує потворство у Львові

Сьогодні, 8 листопада, у Львівській обласній раді під час прес-конференції депутат від ВО "Свобода" Ірини Фаріон заявила, що за її ініціативи та за допомогою міських депутатів-свободівців у Львові вдалося "ліквідувати потворство" - безграмотну рекламу. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з місця події.

За словами Фаріон, вона зробила ряд депутатських запитів до міського голови Львова Андрія Садового з приводу безграмотної реклами.

«Очевидно, що Садовому такий правопис імпонує, зважаючи на його новий образ (нагадаємо, Фаріон назвала його людиною, яка виконує функцію Табачника у Львові, - ред.).  Приклад - реклама, що на розі вулиць Куліша-Чорновола з таким написом «Цифравий оператівний друк по дюже ниським цінам». Реакції – жодної!", - заявила Ірина Фаріон.

Вона також розповіла про назву харчевні, що на вул. Торговій, 32 «Блінок».

"Навіть комп’ютер вибиває «Блішок», не сприймаючи московської говірки. Цей заклад під моїм тиском та тиском міських депутатів-свободівців швидко став «Млинцем». Виявись, що це прийшли до нас з "города Чібаксари" разом із своїми блінами, лаптями і балалайками. Спочатку прийшли у Луганськ, а потім знайшлися галицькі хруні, які перетягнули це потворство сюди.

Ще один приклад. Назва крамниці, що на вул. Коперника, 46. Бідний Коперник! Крамниця «Презентъ» під нашим тиском втратила кінцевий «твёрдый знак», - повідомила Ірина Фаріон.

За її словами, на черзі ліквідація потворства «Гарячие путевки», що, зокрема, наприкінці вул. Коперника тощо.

Ірина Фаріон також додала, що з її ініціативи і під особистим настійним тиском на засіданні кожної комісії з питань освіти та науки відновлено роботу курсів української мови, які депутат  зініціювала ще за попередньої депутатської каденції 2006–2010 рр.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ