Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

ФІДЕ забрала в РФ шаховий турнір

Міжнародна шахова федерація оголосила про рішення про те, що 44-та шахова олімпіада, одна з її флагманських подій, не відбудеться в Росії. Цей чемпіонат, в якому протягом двох тижнів змагаються команди з приблизно 190 країн, мав відбутися в Москві з 26 липня по 8 серпня.

Про це інформують на офіційному сайті ФІДЕ.

Крім того, цьогорічна шахова олімпіада мала включати першу шахову олімпіаду для людей з інвалідністю, яка мала відбуватися у Ханти-Мансійську, відомому лижно-гірському центрі світового значення, де щорічно проходить Кубок світу з біатлону.

Ще одна подія, яка буде перенесена за межі Росії, – це 93-й конгрес ФІДЕ, який планували провести разом із шаховою олімпіадою. Цього року в Конгресі також мають обрати нового президента ФІДЕ оскільки закінчується перший термін чинного президента Аркадія Дворковича. Дворковича обрали у Батумі (Грузія) у вересні 2018 року.

На позачерговому засіданні, яке відбулося у п'ятницю, 25 лютого, було прийнято рішення про перенесення всіх запланованих офіційних змагань з Росії. Геополітична ситуація, що стрімко погіршується, змусила Раду ФІДЕ зробити цей непростий крок. 

ФІДЕ вже працює над пошуком альтернативних дат і місць проведення цих заходів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ