Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

Фільм про Бабин Яр визнаний кращим документальним фільмом Каннського кінофестивалю

Фільм українського режисера Сергія Лозниці «Бабин Яр. Контекст», знятий за підтримки Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр», отримав премію «Золоте око» на Каннському кінофестивалі, розділивши перше місце з документальною роботою індійського режисера. Про це у Фейсбуку повідомляє Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр».

«Золоте око» – нагорода для документальних фільмів. З 2015 року вона присуджується за кращий документальний фільм, який бере участь в одній із секцій Каннського міжнародного кінофестивалю.

«Я дякую Каннському фестивалю за запрошення показати фільм на цій прославленій сцені. Я дякую шанованим членам журі за підтримку та високу оцінку нашої роботи. Я дякую Меморіальному центру Голокосту «Бабин Яр» за можливість зробити цей фільм. Я дякую моїй чудовій команді.

Сподіваюся, що ця нагорода допоможе фільму досягти більш широкої аудиторії по всьому світу. Та, звичайно, я сподіваюся, що цей фільм буде показаний в Україні та стане предметом змістовної розмови. Така розмова особливо важлива для країни, на території якої 80 років тому відбулися ці трагічні події. Велике дякую!», – наголосив режисер Сергій Лозниця.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ