Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Фільм про події війни в Україні виграв одразу декілька міжнародних відзнак

На традиційному американському кінофестивалі у Мілл-Веллі відзнаку «Сила кіно» отримав Євген Афінеєвський за його фільм «Свобода у вогні: Боротьба України за свободу».

Окрім того, стрічка виборола премію Фонду родини Бріццолара за фільми про конфлікти та рішення, повідомляє Мінкультури. 

Нагадаємо, прем'єра фільму «Свобода у вогні: Боротьба України за свободу» відбулася 7 вересня на Венеціанському кінофестивалі, де режисер отримав відзнаку «Movie for Humanity».

«Свобода у вогні: Боротьба України за свободу» – документальний фільм, який зняв американський режисер Євген Афінеєвський за сприяння платформи Netflix. Стрічка є продовженням фільму «Зима у вогні: Боротьба України за свободу».

Нова робота режисера демонструє страшні події, які українці переживають під час повномасштабного російського вторгнення в Україну. Засновник та директор MVFF Марк Фішкін зазначив, що «Свобода у вогні: Боротьба України за свободу» є сигналом для всього світу, що слід вжити всіх заходів, аби запобігти подальшим людським трагедіям. 

«Ми раді вручити нагороду MVFF45 «Сила кіно» Євгену Афінеєвському за його потужний фільм «Свобода у вогні: Боротьба України за свободу». Пан Афінеєвський буде присутній на церемонії вручення нагороди та поспілкується зі сцени про війну Росії проти України та неминучу ядерну загрозу, з якою ми зіткнемося, якщо війна продовжиться. Цей захопливий і пристрасний фільм є тривожним сигналом для всіх нас, щоб вжити заходів для запобігання подальшим трагедіям і людським жертвам. Ми сподіваємося, що ви зможете приєднатися до нас!» – сказав Марк Фішкін. 

За словами Євгена Афінеєвського, за п'ять місяців війни йому вдалося зібрати команду з 43 операторів і 9 режисерів монтажу. Десятки людей взяли участь у зйомках фільму, більше сотні було проінтерв'юйовано. 

«Зараз у мене теж стоїть така мета − зі швидкістю світла вивести фільм «Freedom on fire» на екрани. Зробити можливим, щоб увесь світ побачив цю війну», − в інтерв'ю виданню «Українська правда» розповів режисер. 

Відтак вже у листопаді стрічку побачать ще більше людей − фільм номінували на ще одну премію «Critics Choice Documentary Awards» у секції «Best political documentary». Церемонія нагородження відбудеться 13 листопада у Нью-Йорку. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ