Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Фінляндія допоможе Україні в підвищенні кваліфікації вчителів

Україна і Фінляндія уклали угоду, що передбачає допомогу в підвищенні кваліфікації українських вчителів, популяризацію освіти, а також покращення освітнього середовища шкіл у межах реформи Нова українська школа, - Освіта.ua.

Документ було підписано міністром освіти і науки Лілією Гриневич та Міністром закордонних справ Фінляндської Республіки Тімо Сойні.

За словами Лілії Гриневич, підписана угода передбачає підтримку саме тих напрямів, у яких Фінляндія є найбільш успішною.

«Широко відомо, що у власній освітній реформі фіни зробили ставку на вчителя, і це дало свої результати – зараз середня освіта у Фінляндії одна із найуспішніших у світі. Передбачений угодою проект матиме орієнтовну вартість 6 мільйонів євро. Він розрахований на 4 роки», – розповіла Гриневич.

Після підписання угоди, її має ратифікувати Верховна Рада.

«Уже 1 вересня 2018 року всі першокласники прийдуть у Нову українську школу. Така масштабна зміна потребує супроводу та підтримки, і ми розраховуємо на наших партнерів у цьому процесі. Саме тому сподіваємось, що усі процеси, які має пройти ця угода, відбудуться швидко та без зайвих затримок», – зазначила міністр.

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ