Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Фонд "Відродження" підтримав Міжнародну премію Івана Франка

Третій рік поспіль Міжнародний фонд "Відродження" фінансово підтримав проведення засідання журі Міжнародної премії імені Івана Франка.

Цього року в рамках грантової програми EU4USociety фондом «Відродження» виділено 100000 гривень. Умовою надання гранту був збір коштів на краудфандинговій платформі.

«Фонд Франка зміг заручитися підтримкою 95 доброчинців на «Спільнокошті» і зібрати 100900 гривень. Міжнародну премію імені Івана Франка підтримують українці, і я їм за це щиро дякую. Це важливо, коли громадяни фінансово підтримують пам’ять про людей, які на зламі розвитку нації стали своєрідними дороговказами», – зазначив директор Фонду Ігор Курус.

25-26 серпня відбудеться засідання міжнародного журі, в ході якого буде обрано восьмого лауреата Міжнародної премії імені Івана Франка. До його складу увійдуть 12 докторів наук у різних наукових дисциплінах.

Ім’я лауреата стане відомо 27 серпня – у 165-ту річницю від дня народження Івана Франка.

Нагадаємо, у 2021 році на золоту медаль і грошовий приз претендують троє номінантів:

  • колективна монографія за ред. АЛЬФРЕДАСА БУМБЛАУСКАСА, САЛЬВІЮСА КУЛЯВІЧЮСА ТА ІГОРЯ СКОЧИЛЯСА – «На перехресті культур: Монастир і храм Пресвятої Трійці у Вільнюсі»;
  • ОКСАНА КІСЬ з монографією «Українки в ГУЛАГу: Вижити значить перемогти»;
  • ЛЕОНІД ТИМОШЕНКО з монографією «Руська релігійна культура Вільна. Контекст доби. Осередки. Література та книжність (XVI – перша третина XVIІ ст.)».

VІ урочиста церемонія нагородження лауреата Міжнародної премії імені Івана Франка відбудеться 27 серпня у місті Дрогобичі. Захід проводить Міжнародний фонд Івана Франка за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety, в партнерстві з Дрогобицькою міською радою, Дрогобицьким державним педагогічним університетом імені Івана Франка та Державним історико-культурним заповідником «Нагуєвичі».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ