Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У с. Грімно Городоцького району знайдено криївку Романа Шухевича

У с. Грімно Городоцького району 4 вересня 2006 року знайдено криївку Романа Шухевича — про це «Гал-info» повідомив голова УНА-УНСО, син головнокомандувача УПА Юрій Шухевич.
За показами 82-річної жительки м. Львова, криївку було знайдено у приміщенні колишнього медичного пункту, у якій в 1947 році перебував головнокомандувач УПА Роман Шухевич, — повідомляє офіційний сайт Городоцької РДА.
Роман Шухевич народився 7 липня 1907 року в місті Краковець (Галичина), де його батько був суддею. За іншими даними, Роман Шухевич народився 30 червня 1907 року у Львові в будинку, що на вулиці Довбуша, 2. Під час навчання у Львівській гімназії Роман Шухевич стає активістом національно-визвольної боротьби в молодіжних націоналістичних та багатьох спортових організаціях.
В 1929 році Шухевич вступає до ОУН, як один із перших її членів, займаючи там довший час пост бойового референта Крайової Екзекутиви ОУН.   В травні 1943 року рішенням Проводу ОУН Роман Шухевич стає головою Проводу ОУН.
У період 1943-1950 років Роман Шухевич, як Головний Командир УПА (псевдонім Тарас Чупринка), голова Проводу ОУН на Українських Землях і голова Секретаріату УГВР, керує національно-визвольною боротьбою багатотисячної УПА, широкого підпілля ОУН та мільйонних мас українського народу проти німецько-гітлерівських та московсько-більшовицьких окупантів.
5 березня 1950 року Роман Шухевич загинув у бою з московськими загарбниками в Білогорщі біля Львова.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ