Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Франківський райсуд ніяк не розпочне розгляд по суті справи стосовно митника-хабарника

19 березня в Франківському райсуді Львова під головуванням судді Світлани Мартьянової відбулося чергове короткотривале засідання у справі відносно начальника митного поста «Західний» Олега Чікалкіна, що обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Через відсутність адвоката підсудного засідання тривало близько 4 хвилин  та звелося до продовження Олегу Чікалкіну запобіжного західу у вигляді домашнього арешту строком на два місяці (який полягає в забороні йому залишати житло у період доби з 22.00 год. до 08.00 год).

Нагадаємо, що судове засідання у названій справі, яке було заплановано на 6 березня, не відбулося через клопотання прокурора Назара Буфана, що підтримує у суді державне обвинувачення.

У цьому клопотанні прокурор просив перенести судовий розгляд у зв’язку з реорганізацією слідчого управління прокуратури Львівської області.

З цієї ж причини –через реорганізацію в обласній прокуратурі  та відсутність прокурора - не відбулося судове засідання, призначене на 13 березня.

Начальника митного поста «Західний» Олега Чікалкіна було затримано під час передачі  хабара у серпні цього року – у сумі 1300 доларів США та 1500 гривень. Обвнувальний акт у даній справі до Франківського райсуду Львова надійшов 03.10.2017 року.

З того часу суд «просунувся» у розгляді справи лише в одному: суддею Мартьяновою  було прийнято рішення про пом’якшення домашнього арешту обвинуваченому, який і так був м’яким.

Наступне судове засідання у «справі митника Чікалкіна» відбудеться вже в квітні. Конкретну дату поки що не визначено.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ