Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Справу судді Чауса скерували до суду

До Вищого антикорупційного суду скерували обвинувальний акт для розгляду по суті справи колишнього судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса, якого звинувачують у отриманні 150 тис. дол хабаря.
фото - Уніан

Про це інформує пресслужба САП.

"Прокурорами САП закінчено досудове розслідування, яке здійснювали детективи НАБУ, у кримінальному провадженні стосовно колишнього судді Дніпровського районного суду міста Києва, який вимагав та одержав 150 тис. дол США неправомірної вигоди (понад 3,7 млн грн за курсом НБУ станом на момент вчинення злочину).

На сьогодні обвинувальний акт за ч. 4 ст. 368 КК України скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті", - йдеться у повідомленні.

У серпні 2016 року НАБУ порушило справу проти Чауса - слідство встановило, що суддя отримав хабар 150 тис. доларів готівкою, з яких 80 тис. сховав у дволітрову банку.

У лютому 2017 року його затримали на території Республіки Молдова. Детективи Національного бюро подали клопотання про екстрадицію екссудді до України. Проте у квітні 2021 року з’явилася інформація про нібито його викрадення. Місцезнаходження служителя Феміди було невідоме аж до липня 2021 року, коли посадовця виявили в одному з сіл Вінницької області.30 липня працівники СБУ виїхали на місце та перевезли екссуддю в центральне управління Служби безпеки.

1 серпня детективом НАБУ за погодженням з прокурором САП ОГП подано клопотання до слідчого судді ВАКС про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у виді тримання під вартою. 3 cерпня детективи НАБУ затримали екссуддю Дніпровського райсуду Києва у лікарні «Феофанія» після того, яка СБУ надала Національному бюро інформацію про місцезнаходження підозрюваного.

4 серпня Вищий антикорупційний суд обрав екссудді запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, а також зобов‘язав здати закордонні паспорти та носити електронний засіб контролю (браслет).

6 серпня 2021 стороні захисту відкрили матеріали кримінального провадження для ознайомлення перед скеруванням обвинувального акта до суду. Дії екссудді кваліфіковано за ч. 4. ст. 368 КК України («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням»).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ