Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Французькі медіа проігнорували візит Порошенка

Короткі повідомлення про приїзд українського президента дали лише французькі видання Liberation та Le Point, - 24 канал.

Під час перебування президента України Петра Порошенка з державним візитом у Франції місцеві засоби масової інформації майже не висвітлювали цей візит.

У своєму щотижневому огляді преси авторка зазначає, що саміт президентів України та Франції був здебільшого проігнорований пресою. Винятком може слугувати публікація у Liberation, котра скупо процитувала слова Еммануеля Макрона – про те, що "Франція не визнає анексію Криму" та "Франція прагне суверенітету України у її визнаних кордонах".

І це, мабуть, був найбільший вияв уваги французької преси до української тематики, говориться у статті.

Адже, зокрема, у La Tribune найсвіжіша згадка про Україну датована 23 червня, а проілюстрована – фотографією Петра Порошенка та президента Європейської ради Дональда Туска. У короткій замітці міститься нагадування про те, як "незаконне приєднання Криму і навмисна дестабілізація України Росією" зумовили введення щодо РФ санкцій.

Рівно три абзаци присвячує Україні і Le Figaro (в публікації від 20 червня). Контекст – все ті ж таки антиросійські санкції та їхня пролонгація та поглиблення з боку Сполучених Штатів Америки. "США оголосили про посилення санкцій проти Росії за підтримку сепаратистів в Україні та анексію Криму в день візиту президента України до Вашингтону", – повідомляє видання.

Іще одним ЗМІ, котре бодай лаконічно, але згадало про приїзд Порошенка до Парижу, був журнал Le Point. Для початку журналісти видання процитували власного главу держави. "Я підтвердив президенту Порошенку свою готовність продовжити процес Мінська", – заявив Макрон, додавши, що прагне залучення ОБСЄ до перемовин зі стабілізації ситуації на сході України. Зі свого боку Петро Порошенко зауважив, що бажав би присутності ОБСЄ на лінії зіткнення "24 години на добу". "Я почуваюся набагато оптимістичніше", – сказав Порошенко після зустрічі з Макроном і закликав до розробки мирного плану та деокупації України, наводить слова українського президента Le Point.

24 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ