Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ФСБ намагається зберегти церковну агентуру в Україні?

Як стало відомо Гал-інфо, у Facebook поширюють звернення священників російської церкви в Україні, яка називає себе УПЦ (МП), з "позовом проти патріарха Кирила".
На фото предстоятель російської церкви в Україні Онуфрій та президент терористичної держави рф владімір путін.

Як зазначено в тексті звернення, опублікованому напередодні 10 квітня, коли Московський патріарх Кирил відверто підтримує загарбницьку війну Росії проти України, священники Української Православної Церкви (філія РПЦ в Україні, - ред.), вирішили звернутися до Собору Предстоятелів Древніх Східних Церков з позовом проти патріарха Кирила. 

У своєму зверненні, священники УПЦ МП нарешті визнали, що Росія без оголошення війни вдерлася на України. Однак, "отці" чомусь не побачили вторгнення яке відбулося ще у 2014 році та завершилося окупацією Українського Криму та частини Донецької та Луганської областей, та вважають що агресія відбулась лише 24 лютого 2022 р.

"Вже в перший день війни Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій засудив агресію Російської Федерації проти України та звернувся до президента Росії В. В. Путіна з закликом припинити війну", - зазначають у своєму зверненні представники УПЦ Московського Патріархату.

Зазначимо, в українських та світових ЗМІ неодноразово зазначалось, що під дахом УПЦ МП в Україні діє філія ФСБ. До прикладу Радіо Свобода, опублікувало розслідування: "‎ФСБ в рясах". Як російські спецслужби діяли під прикриттям Московського патріархату?". Також, як зазначало видання Крим.РеаліїРосія використовувала представників Московського патріархату для розвідки перед анексією Криму у 2014 році. За свідченнями Героя України, генерал-майора ЗСУ Ігоря Гордійчука, у церквах УПЦ МП, зокрема у Святогірській лаврі на Донбасі, від початку війни України з Росією в 2014 році переховували російських бойовиків та боєприпаси.

Водночас, священники російської церкви в Україні не говорять про приєднання до єдиної автокефальної Церкви в Україні - ПЦУ. Вони, начебто, вимагають "автокефалії"... у так званого патріарха Кіріла.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ