Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"ФСБ Росії минулого тижня перекрила всі схеми постачань деталей в Україну", - Луценко

Федеральна служба безпеки Росії минулого тижня перекрила всі схеми постачань комплектуючих для українського оборонно-промислового комплексу. Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко на засіданні тимчасової слідчої комісії 13 березня, передає "Громадське".

"Протиповітряні українські ракети середнього радіусу дальності зроблені, зокрема, й завдяки тому, що оборонпром закупив за подібною схемою частину необхідних виробів і благати вже пізно, тому що ФСБ минулого тижня перекрила всі, принаймні відомі нам, схеми перевезень", — сказав Луценко.

Він зазначив, що іншого шляху в Укроборонпрому не було — "адже йдеться про унікальні вузли й деталі, налагодити виробництво яких, навіть в Радянському союзі, доводилося десятки років".

Також Луценко повідомив, що в Єдиному реєстрі досудових розслідувань нині є 480 кримінальних правопорушень, що стосуються державного концерну Укроборонпром.

Нагадаємо, програма "Наші гроші з Денисом Бігусом» випустила розслідування, у якому йдеться, що син заступника секретаря Ради національної безпеки й оборони Олега Гладковського — Ігор є учасником схем з розкрадання в оборонному комплексі України. Олег Гладковський, своєю чергою, є близьким другом президента Петра Порошенка. За даними розслідувачів, керівництво концерну Укроборонпром знало про шахрайські оборудки й давало на них згоду.

Перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський звернувся до правоохоронців із заявою про перевірку фактів з розслідування програми "Наші гроші" та попросив тимчасово зупинити його повноваження на посаді. Порошенко його відсторонення підтримав, а 4 березня підписав указ про звільнення з посади першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського.

https://hromadske.ua/posts/fsb-rosiyi-minulogo-tizhnya-perekrila-vsi-shemi-postachan-detalej-v-ukrayinu-lucenkoГромадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ