Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Гаазький трибунал почне розслідування проти воєнних злочинів Путіна

У понеділок, 28 лютого, головний прокурор Міжнародного трибуналу в Гаазі Карім Хан заявив, що має намір якнайшвидше розпочати розслідування воєнних злочинів і злочинів проти людства в Україні.

У неділю, 27 лютого, Україна офіційно подала позов проти Росії до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

"Ми вимагаємо притягнути Росію до відповідальності за те, що вона маніпулювала концепцією геноциду для виправдання агресії. Ми просимо Суд терміново наказати Росії припинити військові операції, і очікуємо, що слухання почнуться вже наступного тижня", - повідомив тоді Зеленський у своєму Twitter.

Міжнародний трибунал у Гаазі через головного прокурора Каріма Хана заявив 28 лютого, що має намір вжити заходів "якнайшвидше". Водночас він пояснив, що "з огляду на розвиток конфлікту останніми днями, я хочу, щоб це розслідування охопило будь-які нові імовірні злочини, під юрисдикцією мого офісу, вчинені будь-якою зі сторін конфлікту в будь-якій частині території Україна".

Головний прокурор трибуналу в Гаазі також заявив, що тепер має намір почати розслідування, яке передбачав його попередник. Хан хоче доповнити їх злочинами, скоєними під час бойових дій після вторгнення Росії в Україну, тобто з 24 лютого 2022 року. У своїй заяві він також наголосив, що буде стежити за подіями в Україні, де також є інформація про жертви серед мирного населення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ