Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Галичани в Португалії чемно дотримують правил профілактики коронавірусу

У Португалії проживає і працює нині чимало галичан, які разом із місцевим населенням чемно дотримуються усіх правил та вимог влади стосовно профілактики коронавірусу, який захопив уже сусідні країни.
На фото: Оксана Максимишин-Корабель у Лісабоні.

Про це повідомила сьогодні, 28 лютого, власкорові Гал-інфо член Національної спілки журналістів України, поетеса, авторка гімну Майдану «Мамо, не плач. Я повернуся весною…», активістка української діаспори в Португалії Оксана Максимишин-Корабель, яка є родом з міста Яворова Львівської області.

З її слів, хоча станом на вчорашній день у Португалії випадків захворювання на коронавірус не зафіксовано, однак щодня по телебаченню людей інформують про цей вірус, навчають, як захищатися та у випадку чого, як діяти.

«На щастя, в Португалії вірусу немає. Хоча 17 людей зголосилися, щоб пройти добровільно тестування. Жоден із випадків не підтвердився. Уряд Франції арендував літак португальської приватної авіакомпанії для того, щоб повернути із Китаю 250 французів і серед них були громадяни Португалії. Усіх відразу ж взяли на карантин, і під час цієї евакуації було 30 медиків, які всіх людей перевіряли на коронавірус. Жоден випадок не підтвердився. Екіпаж був оснащений 4 рівнем захисту. В Лісабоні і Порту – готові палати в інфекційному відділенні для прийняття хворих.

Паніки немає. Продукти вільно лежать в магазинах», – інформує Гал-інфо член Національної спілки журналістів, авторка гімну Майдану «Мамо, не плач…», активістка української діаспори в Португалії Оксана Максимишин-Корабель, яка є родом з міста Яворова Львівської області.

Нагадаємо, що через неналежні умови охорони здоров’я на Львівщині талановита журналістка з Яворова Оксана Максимишин-Корабель, важко занедужавши, була змушена виїхати в Португалію.

Додамо, що журналісти з Львівщини свого часу брали участь у порятунку життя яворівської журналістки Оксани Максимишин-Корабель. Тяжко занедужавши, незаможна молода жінка опинилася сам-на-сам з відсутністю коштів для операції з трансплантації нирки, хабарництвом та неналежними умовами в лікарнях. Тоді вдалося за участі колишніх омбудсменів України та РП, голови Яворівської районної ради Івана Карпи забезпечити їй якісний гемодіаліз в Польщі. Тепер Оксана Максимишин-Корабель перебуває на лікуванні в Португалії, де відкрила в собі дар до поезій. Видала вже чимало збірок віршів.

Першою побачила світ збірка її поезій, присвячених багатостраждальному народу України та Революції гідності.

Поезія «Мамо, не плач…» Оксани Максимишин-Корабель, покладена на музику, стала гімном Майдану.

У Лісабоні Оксана Максимишин-Корабель бере активну участь в житті української діаспори.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ