Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Саміт G20: Гамбург взяла під контроль поліція

Вулиці Гамбурга взяла під контроль поліція: затримано понад 100 протестувальників. Про це повідомляє Громадське.

Вранці, 8 червня, після масових протестів поліція німецького Гамбурга одержала контроль над вулицями, розігнавши антиглобалістів, які протестують проти саміту G20. 

Внаслідок сутичок на тлі саміту Великої двадцятки, що розпочався 7 липня, постраждали 197 поліцейських, затримано 102 протестувальники.

У поліції зазначили, що протестувальники були озброєні, зокрема, «коктейлями Молотова», кидалися вийнятим з бруківки камінням і поранили деяких співробітників правоохоронних органів з рогаток.

Стало відомо і про випадок мародерства в одному з супермаркетів кварталу: за оцінками поліції, в розграбуванні магазину брало участь близько 500 осіб. Протестувальники будували барикади і підпалювали їх при наближенні поліції.

Заворушення в Гамбурзі підняли питання про те, чи правильно було обрано місце для проведення саміту. Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель виступив з пропозицією в майбутньому проводити їх в будівлях ООН в Нью-Йорку. Водночас, глава партії німецьких лібералів Крістіан Лінднер зазначив, що не повинно створюватися враження, що учасники саміту хочуть десь сховатися.

Зазначимо, що 8 липня, завершується саміт G20. Темами обговорення сьогодні стануть проблеми міграції, охорони здоров'я, співпраці з країнами Африки, а також надання жінкам більших шансів.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ