Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Генеральне консульство Республіки Польща передало медобладнання дитячому медцентру у Львові

3 листопада 2023 року у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі відбулась урочиста передача ІТ-обладнання лікарні від Генерального консульства Республіки Польща у Львові у рамках проєкту «Модернізація ІТ-інфраструктури ЗУСДМЦ».

Центр отримав потужні пристрої для вдосконалення наявної інтернет мережі всередині лікарні. У рамках проєкту було закуплено та доставлено мережеві сервери, точки доступу wi-fi, телекомунікаційні шафи, блоки безперебійного живлення та інше мережеве обладнання. Загалом 13 комплектів для покриття якісним безпровідним інтернет зв’язком усіх приміщень Центру. Загальна вартість проєкту близько 26500 євро.

«Розуміючи сучасні потреби медицини у якісному інтернет зв’язку, Генеральне консульство Республіки Польща у Львові реалізувало масштабний проєкт з оновлення ІТ-мережі у ЗУСДМЦ. Придбане оснащення покращить облік та обробку інформації про пацієнтів, пришвидшить обмін інформацією в межах Центру та спростить спілкування з іноземними колегами», - зазначила Еліза Дзвонкєвіч, Генеральний консул Республіки Польща у Львові.

Фахівці Центру уже розпочали монтувати отримане устаткування. Повністю завершити переобладнання мережі планують до кінця 2023 року.

«Проєктом передбачено забезпечення усього нашого Центру безперервним wi-fi зв’язком. Завдяки сучасному оснащенню ми посилимо нашу інтернет мережу, зробимо її доступнішою. Для зручності пацієнтів буде створено окрему гостьову мережу. Блоки безперебійного живлення гарантуватимуть роботу системи у разі вимкнення електроенергії», - розповів Назар Кохановський, адміністратор ІТ-системи лікарні.

Олена Козлова, медичний директор лікарні переконана, що стабільний онлайн зв'язок робить медичну допомогу доступнішою та якіснішою для багатьох пацієнтів лікарні. Адже консультації з лікарем - чи попередні, чи упродовж лікування - дуже часто відбуваються через інтернет. Також якісне покриття у медичному закладі зменшує тривалість діагностичного процесу.

Роман Кізима, очільник Клінічного центру дитячої медицини, відзначив, що Генеральне консульство Республіки Польща у Львові та інші польські установи допомагали ЗУСДМЦ від перших днів повномасштабної війни: співорганізували численні перевезення онкохворих дітей на лікування до Польщі, допомагали доставити лікарні медичне обладнання і матеріали. Разом із Наталією Літвінською, керівником Департаменту охорони здоров’я ЛОВА, подякували польським колегам за постійну допомогу та підтримку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ