Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Гендиректором ДП "Медичні закупівлі України" став Арсен Жумаділо

Арсена Жумаділова затвердили на посаді генерального директора ДП “Медичні закупівлі України”. Про це 5 липня повідомила пре-служба Міністерства охорони здоров'я.

Жумаділов переміг на відкритому конкурсі та пройшов спецперевірку. 

Арсен Жумаділов керував відділом корпоративних закупівель ТОВ "Астеліт", а також він має досвід міжнародних закупівель телекомунікаційного обладнання. Також він опікувався впровадженням публічних закупівель на посаді голови Біляївської РДА Одеської області. 

Гендиректором ДП “Медичні закупівлі України” його відібрали на відкритому конкурсі, в якому взяли участь шість кандидатів. Арсен Жумаділов уже пройшов спецперевірку і приступив до виконання своїх обов’язків. 

“Важливим завданням ДП є акумуляція і застосування найкращих закупівельних практик міжнародних організацій, а також досягнень української системи публічних закупівель задля якомога більш ефективного забезпечення ліками і медичними виробами наших співгромадян”, - наголосив генеральний директор ДП “Медичні закупівлі України” Арсен Жумаділов.

Наразі Україна здійснює закупівлі ліків та медвиробів через міжнародні організації - Програму розвитку ООН (ПРООН), ЮНІСЕФ та Crown Agents. Прозорі та ефективні процедури закупівель вже дозволили заощадити 40% державних коштів та закупити на зекономлені гроші додаткові ліки для пацієнтів. Успішний досвід України вже перейняли 5 країн. 

Торік восени МОЗ України зареєструвало ДП “Медичні закупівлі України” - централізовану закупівельну організацію, що спеціалізується на закупівлі лікарських засобів і медичних виробів. У співпраці з міжнародними партнерами це держпідприємтсво перебирає всі професійні стандарти і процедури закупівель для розвитку власної спроможності та в подальшому проведення державних закупівель ліків самостійно. 

Крім того, саме ДП “Медичні закупівлі України” створює центр закупівельної експертизи та допомагатиме регіонам підвищувати ефективність використання місцевих видатків на закупівлю ліків і медвиробів. Перші закупівлі ДП “Медичні закупівлі України” за гроші Глобального фонду дозволили заощадити  34% коштів.  

Трансформація системи охорони здоров’я триває. Створення ДП “Медичні закупівлі України” є черговим кроком із впровадження оновленої концепції з реформування системи закупівель лікарських засобів та медичних виробів. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ