Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Генпрокуратура закрила справу про збитий в Луганську Іл-76

Генеральна прокуратура України відкрила, але через деякий час знову закрила кримінальне провадження у справі про збитий у Луганську літак Іл-76, в результаті чого загинули 49 військових.

Як сказано у відповіді ГПУ на інформаційний запит "Радіо Свобода", 21 червня слідчий суддя Печерського районного суду Києва своїм рішенням зобов'язав Головну військову прокуратуру ГПУ внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про правопорушення.

22 червня відомості були внесені і відкрито провадження за частиною 4 статті 426-1 Кримінального кодексу України (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинене в умовах особливого періоду).

Разом з тим у Генеральній прокуратурі повідомили, що стаття 426-1 була внесена до Кримінального кодексу України у квітні 2015 року, отже, за станом на квітень - червень 2014 її не існувало. А оскільки закон зворотної сили не має, то справа була закрита.

14 червня 2014 року близько першої години ночі проросійські бойовики збили військово-транспортний літак Повітряних сил України Іл-76 під час заходу на посадку в Луганський аеропорт. 40 десантників 25-ї окремої парашутно-десантної бригади і 9 членів екіпажу, які перебували на борту літака, загинули. 

Відповідального за загибель літака генерала Назарова засудили до семи років в'язниці у справі про збитий бойовиками транспортник Іл-76. Екс-главу штабу АТО визнали винним у недбалому ставленні до служби в умовах бойової обстановки.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ