Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Гепатит А виявили у жительки Тернопільщини — ОВА

У жительки однієї з громад Тернопільщини лабораторно підтвердили вірусний гепатит А. Це вже третій регіон України, де є підтверджені випадки зараження гепатитом під час останнього спалаху.
Уряд та НБУ підписали меморандум про взаємодію

Очільник Тернопільської ОВА Володимир Труш розповів, що пацієнтка госпіталізована до інфекційного відділення однієї з лікарень області.

Гепатит А в жінки підтвердив Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України. Наразі триває епідеміологічне розслідування, проводяться відбори біоматеріалу контактних людей та із зовнішнього середовища.

Нагадаємо, спалах гепатиту А спершу зафіксували у Вінницькій області. Станом на вечір 2 листопада у регіоні було зафіксовано 268 випадків зараження (233 лабораторно підтверджених), серед інфікованих — 36 дітей. 92 людини перебувають на стаціонарному лікуванні.

На Вінниччині спалах гепатиту визначили як надзвичайну ситуацію на рівні області. У регіоні посилили протиепідемічні заходи, а мобільні бригади почали екстрену вакцинацію для тих, хто контактував із хворими на гепатит A.

Випадки гепатиту А також фіксували в Івано-Франківській області, але влада регіону каже, що вони поодинокі. За жовтень і листопад діагноз «гепатит А» підтвердили у 13 людей, 8 пацієнтів зараз перебувають в інфекційній лікарні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ