Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Геращенко: Вирок окупантів для Ільмі Умерова – смертельний

Ми маємо абсолютно жахливу ситуацію з правами людини в Криму. Сьогодні трагічний день, адже одного з лідерів кримських татар Ільмі Умерова засудили до колонії. Він має важкі діагнози, у нього хвороба Паркінсона, і це просто смертельний вирок. Про це сьогодні, 27 вересня, під час брифінгу у Львові заявила перший заступник Голови Верховної Ради України, Уповноважена Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко, передає кореспондент Гал-інфо.

Фото - Марія Шевців, Гал-інфо

«Крим залишається закритою для всіх міжнародних гуманітарних місій територією. Це неприпустимо! Це порушення всіх міжнародних норм. Тому Україна добивається допуску міжнародних та гуманітарних місій як до Криму, так і до Донбасу, щоб перевірити питання дотримання прав людини. Ми бачимо, що Росія не готова віддати Крим і не готова вийти з Донбасу, але ми маємо створити сьогодні такі умови, щоб крадій віддав крадене», - сказала Ірина Геращенко.

Умерова засудили до двох років колонії-поселення

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, Сімферопольський районний суд, який підконтрольний російській окупаційнійм владі, визнав заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова винним у закликах до сепаратизму і засудив його до двох років позбавлення волі в колонії-поселенні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ