Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Герман Галущенко: міжнародна солідарність позбавить світ залежності від російських енергоносіїв

Цивілізований світ має засвоїти уроки війни росії проти України та позбутися залежності від російських енергоносіїв, які держава-терорист використовує для маніпуляцій країнами.

Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко у відеозверненні до учасників Глобального енергетичного форуму Атлантичної ради щодо реконструкції енергетичного сектору України, який відбувся у межах конференції COP28 у Дубаї.

«Росіяни використовують енергію як зброю. Наслідки відчутні не тільки в Україні, але і в багатьох країнах, які й досі споживають російські енергоносії і де росіяни маніпулюють на енергетичних ринках. Важливо засвоїти ці уроки», - наголосив міністр.

Герман Галущенко зазначив, що міжнародні партнери України вже багато зробили для того, щоб позбутися залежності від російського викопного палива.

«На COP28 обговорюється «зелений» перехід, чиста енергія і протидія кліматичним змінам. Але росія - проти всього цього. Вони проти тому, що досі хочуть використовувати викопне паливо як інструмент для маніпуляцій цінами і урядами», - додав він.

Очільник Міненерго підкреслив, що перехід до безвуглецевих джерел енергії – це не просто питання екології чи генерації електроенергії, це питання національної безпеки.

Герман Галущенко привітав ухвалення країнами-учасницями COP28 декларації про збільшення потужностей ядерної енергетики втричі до 2050 року, наголосивши на важливій ролі ядерної енергетики в  глобальному досягненні нульових викидів парникових газів. Також Україна приєдналася до декларації про потроєння використання енергії з відновлюваних джерел.

Очільник Міненерго подякував міжнародним партнерам за підтримку України.

«Ця солідарність дозволить нам виграти цю війну і позбутися російських енергоносіїв. І це стане кінцем цієї терористичної імперії», - резюмував він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ